εκδρομες με ταξι GR EN
 

Αρχαία Κόρινθος - Iσθμός της Κορίνθου

 
 
 
 


Η αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη της αρχαίας Ελλάδας και κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια (5000-3000 π.Χ.). Ήταν πόλη δωρική, βρισκόταν πάνω στο κομβικό σημείο που η υπόλοιπη Ελλάδα ενωνόταν με την Πελοπόννησο, ενώ διατηρούσε λιμάνι τόσο στο Σαρωνικό όσο και στον Κορινθιακό κόλπο.

Η αρχαία Κόρινθος ήταν χτισμένη στους πρόποδες της Ακροκορίνθου. Διέθετε δύο επίνεια, το Λέχαιο στα βόρεια της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και τις Κεχριές στα ανατολικά της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Σαρωνικού. Στην νότια πλευρά του Ισθμού ήταν χτισμένη η παραλιακή πόλη Σχοινούντας. Πολύ κοντά στον Σχοινούντα βρισκόταν ο σημαντικός λατρευτικός χώρος των Ισθμίων. Τα Ίσθμια ήταν λατρευτικός χώρος αφιερωμένος στον Ποσειδώνα και προς τιμήν του διεξάγονταν κάθε δύο χρόνια αθλητικοί αγώνες. Στην βόρεια πλευρά του Ισθμού βρίσκονταν οι Θέρμες, κοντά στο σημερινό Λουτράκι γνωστές από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές τους.

Σήμερα η Κόρινθος είναι πόλη και ο τρίτος σημαντικός λιμένας της Πελοποννήσου. Είναι η πρωτεύουσα του νομού Κορινθίας και η μεγαλύτερη πόλη του νομού. Στην Κόρινθο βρίσκονται πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως επίσης λειτουργεί Εκκλησιαστικό και Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Στην Κόρινθο βρίσκεται ο Ισθμός της Κορίνθου. Έίναι μια στενή λωρίδα γης που χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο και ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει πλάτος 6 περίπου χιλιομέτρων στο πιο στενό του σημείο, εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893).

Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν στο παρελθόν στρατηγικό σημείο και για το λόγο αυτό είχε κατασκευαστεί τείχος ήδη από τους αρχαίους χρόνους, το οποίο είχε διατηρηθεί μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους.

 


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

 

 

Powered by external