εκδρομες με ταξι GR EN
 

Επίδαυρος

 
 
 
 


Η Επίδαυρος βρίσκεται στο νομό Αργολίδας και είναι κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συντέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή. Η Επίδαυρος βρίσκεται 12 χλμ από την κωμόπολη της Παλαιάς Επίδαυρου.
Το όνομα Επίδαυρος της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, τον Επίδαυρο. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Επίδαυρος πήρε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και είχε ως αρχηγούς τον Ποδαλείριο και το Μαχάονα, που ήταν γιοι του Ασκληπιού. Η Επίδαυρος πήρε μέρος στους Μηδικούς Πολέμους και υπήρξε σύμμαχος των Σπαρτιατών στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Τα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς είναι το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα (το 1971) και βρίσκεται στην Ακρόπολη της αρχαίας πόλης με χωρητικότητα 2000 θέσεων. Χτισμένο τον 4ο Π.Χ. αιώνα προς τιμή του Θεού Διονύσου, υπέστη ριζικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της Ρωμαιοκρατίας.

Άλλο ένα αξιοθέατο της περιοχής είναι οι επτά θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι, στους πρόποδες του όρους Καταράχι. Ακολουθώντας κάποιος το δρόμο στην περιοχή «Νέρα», μπορεί να δει από κοντά τους τάφους.

14 χιλιομέτρα από το χωριό προς το Λυγουριό βρίσκεται το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κτισμένο στα τέλη του 4ου Π.Χ. αιώνα στη πλαγιά του Κυνόρτιου όρους και με χωρητικότητα 13.000 θέσεων. Το θέατρι διαθέτει μοναδικά αξιοθέατα και τα μνημεία που θα συναντήσει κανείς είναι το ιερό του Ασκληπιείου (375 Π.Χ.) στη βόρεια πλαγιά του λόφου, το ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα του 4ου Π.Χ., το «εγκοιμητήριον ή άβατον» και πολλά άλλα, όπως ο ναός της Αρτέμιδος και ο «ξενώνας ή καταγώγιον». Το Μουσείο της Επιδαύρου με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων βρίσκεται απέναντι από το χώρο του αρχαίου θεάτρου.

 


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

 

 

 

Powered by external