εκδρομες με ταξι GR EN
 

Λόφος Λυκαβηττού

 
 
 
 


Ιστορική Αναδρομή

Ο Λυκαβηττός είναι λόφος της Αθήνας γύρω του οποίου έχει αναπτυχθεί η ομώνυμη συνοικία.
Ο Λυκαβηττός στη μυθολογία ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε στα χέρια της η Θεά Αθηνά και της έπεσε έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι. Από τότε τα κοράκια έγιναν μαύρα, λέει ο μύθος. Ο Λυκαβηττός έχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του και λειτουργεί και τελεφερίκ.

Ο Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός έχει ύψος 277 μέτρα, είναι ο υψηλότερος λόφος της Αθήνας και ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα του, σε ολόκληρη σχεδόν την πόλη.

Από το λόφο του Λυκαβηττού μπορείτε να δείτε την Ακρόπολη, τον Πειραιά, καθώς και τον Σαρωνικό κόλπο. Στον Λυκαβηττό υπάρχουν τηλεσκόπια που μπορείτε να δει κανείς μέχρι και την Αίγινα. Στην κορυφή του Λυκαβηττού βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ένα μικρό λευκό εκκλησάκι, του 19ου αιώνα.

Η μυθολογία αναφέρει πως ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε στα χέρια της η Θεά Αθηνά και της έπεσε έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι. Από τότε τα κοράκια έγιναν μαύρα, λέει ο μύθος. Άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα του λόφου προέρχεται από τη λέξη λύκος, γιατί αγέλες λύκων κατοικούσαν στο λόφο για πολλά χρόνια.

Στον Λυκαβηττό μπορεί κανείς να ανεβεί με το τελεφερίκ. Η αφετηρία του βρίσκεται στο τέρμα της οδού Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Η διαδρομή είναι μικρή κι ευχάριστη.

Μπορείτε να ανεβείτε και περπατώντας μέσα σε μια πανέμορφη διαδρομή από πεύκα και πυκνή βλάστηση.

 


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

 

Powered by external