εκδρομες με ταξι GR EN
 

Παναθηναϊκό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο

 
 
 
 


Το Παναθηναϊκό Στάδιο ( Καλλιμάρμαρο ) της Αθήνας βρίσκεται ανατολικά του Ζαππείου και βόρεια του λόφου του Αρδηττού.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο σε άγνωστους χρόνους του Μεσαίωνα είχε απογυμνωθεί τελείως από τα μάρμαρά του αλλά το 1856 ο Ευάγγελος Ζάππας προσφέρθηκε να διαθέσει τις δαπάνες για την αναμαρμάρωση του σταδίου αυτού.

Το 1874 και προκειμένου να γίνουν το επόμενο έτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κτίσθηκε η προ του Σταδίου γέφυρα του Ιλισού. Τότε ισοπεδώθηκε πρόχειρα ο στίβος και στήθηκαν στο βάθος της σφενδόνης ξύλινες βαθμίδες για τους επισήμους. Το 1895 και προκειμένου το επόμενο έτος να γίνουν οι διεθνείς ολυμπιακοί αγώνες αποφασίσθηκε η μερική αναμαρμάρωση του Σταδίου. Όλα τα επόμενα έτη συνεχίσθηκαν οι εργασίες της μαρμάρωσης όλου του σταδίου οι οποίες και ολοκληρώθηκαν το 1900.

Από τότε το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας γνώρισε μεγάλες δόξες εθνικές, πολιτικές αλλά και καλλιτεχνικές όπως το ανέβασμα της όπερας Αΐντα. Στο στάδιο επίσης αυτό διοργανώθηκε για κάποια χρόνια και η Ολυμπιάδα τραγουδιού που δυστυχώς διακόπηκε η συνέχειά της. Το 1996 στο Στάδιο έγινε η υποδοχή των Ολυμπιονικών της Ατλάντα και το 1997 φιλοξένησε τη τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Στους πρόσφατους όμως Ολυμπιακούς Αγώνες το Καλλιμάρμαρο υποδέχθηκε τους μαραθωνοδρόμους και τοξοβόλους ενώ σ΄ αυτό αποθεώθηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδος που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο ( Καλλιμάρμαρο ) περιλαμβάνεται στα μνημειακά κτίρια της Αθήνας.


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

Powered by external