εκδρομες με ταξι GR EN
 

Σπήλαιο του Δυρού

 
 
 
 


Tο Σπήλαιο του Δυρού βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το Γύθειο και είναι ένα από τα πιο όμορφα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Το σπήλαιο χωρίζεται σε άλλα 3 διαφορετικά σπήλαια: (το σπήλαιο Bλυχάδα που είναι επισκέψιμο, και στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι, στα οποία οι έρευνες μέσα σε αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη).

Η συστηματική εξερεύνηση του σπηλαίου ξεκίνησε το 1949 από το ζεύγος Ιωάννη και Άννας Πετρόχειλου. Το σπήλαιο σχηματίστηκε από την επίδραση του ποταμού Γλυφάδα. Στο σπήλαιο ανακαλύφθηκαν ευρήματα που μαρτυρούν ότι ήταν κατοικήσιμο από το 6000 πΧ. H φυσική είσοδός του ήταν στο επίπεδο της θάλασσας, αλλά για να διευκολυνθεί η πρόσβαση διανοίχτηκε τεχνητή είσοδος. Mέχρι σήμερα έχουν εξερευνηθεί περίπου 11.000 μέτρα διαδρομών από τα οποία ένα μικρό τμήμα είναι χερσαίες.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπηλαίου είναι σταθερή στους 17 °C. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μεγάλοι αλλά και πολύχρωμοι σταλαγμίτες του που έχουν ενωθεί με το βυθό του σπηλαίου, αλλά και σταλακτίτες που παριστάνουν μορφές ζώων ή ανθρώπων.

Στο πυθμένα του σπηλαίου ρέουν τα νερά του υπόγειου ποταμού Γλυφάδα, στον οποίο οφείλεται ο σχηματισμός τού σπηλαίου, ο οποίος σε μερικά σημεία φαρδαίνει και γίνεται λίμνη.

Το μήκος των διαδρόμων του σπηλαίου που είναι τουριστικά αξιοποιήσιμο, ως σήμερα, φτάνει τα 3.100 μ. από τα οποία μόνο 300μ. είναι ξηρά. Η ξενάγηση στο σπήλαιο διαρκεί 45 λεπτά σε μια διαδρομή δαιδαλώδη που ο επισκέπτης μένει άφωνος.

 


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

 

Powered by external