εκδρομες με ταξι GR EN
 

Πλατεία Συντάγματος

 
 
 
 


Η Πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων ( τα Παλαιά Ανάκτορα ). Η παλιά ονομασία της πλατείας ως το Σεπτέμβριο του 1843 ονομαζόταν Πλατεία Ανακτόρων. Η πλατεία πήρε το όνομά της από το Σύνταγμα, μετά από τη μαζική λαϊκή και στρατιωτική εξέγερση στην λεγόμενη Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, που αποδεδειγμένα είχε παρακινηθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις όταν, τότε, μόνο μία εξ αυτών, η Γαλλία, είχε θεσπίσει σύνταγμα.

Η πλατεία συνορεύει με την οδό Βασιλέως Γεωργίου στα βόρεια, την οδό Όθωνος στα νότια, την οδό Φιλελλήνων στα Δυτικά και την Λεωφόρο Αμαλίας στα ανατολικά. Το ανατολικό τμήμα της πλατείας είναι υψηλότερο από το Δυτικό από το οποίο και χωρίζεται από τη Λεωφόρο Αμαλίας ενώ το ανισόπεδο συνδέουν μαρμάρινα σκαλιά. Στο υπερκείμενο (ανατολικό) τμήμα της πλατείας βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κάτω από τη λεωφόρο και υπογείως των σκαλιών βρίσκεται ο Σταθμός του Μετρό του Συντάγματος. Δεξιά και αριστερά της πλατείας υπάρχουν 2 περιορισμένες εκτάσεις με γρασίδι και δέντρα καθώς και δύο καφετέριες. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται ένα μαρμάρινο σιντριβάνι.

Η Βουλή των Ελλήνων στα ανατολικά της πλατείας συνορεύει με τον Εθνικό Κήπο που είναι ανοικτός στο κοινό, εκ του οποίου και καταλαμβάνει το βορειοδυτικό. άκρο.

Το αξιοθέατο της πλατείας είναι η Αλλαγή Φρουράς μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στο χώρο προ της Βουλής. Η αλλαγή φρουράς του μνημείου πραγματοποιείται από την Προεδρική Φρουρά, κάθε μία ώρα με χαρακτηριστική ακρίβεια στις συγχρονισμένες κινήσεις των Ευζώνων. Στις Εθνικές εορτές και τις Κυριακές, το τυπικό της αλλαγής της φρουράς πραγματοποιείται από 120 Εύζωνες.

 


<< ΠΙΣΩ

 
   
   
   
   
ραδιο ταξι
Αρχική
κλήσεις - ραντεβού
Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο
εκδρομές με ταξί
ειδικές μισθώσεις
μεταφορές VIP
άτομο με ειδικές ανάγκες
μεταφορά μαθητών στο σχολείο
ασυνόδευτα δέματα
μεταφορά κατοικιδίων ζώων
χρήσιμα τηλέφωνα
επικοινωνία
εκδρομές με ταξί

 

 

 

Powered by external